Unikatne počitnice z Urško

POLETJE 2024 – za osnovnošolce 6 – 14 let

v Vodicah nad Ljubljano

od 8h do 16h DATUMI PO DOGOVORU julij in avgust

Malo drugačen, butičen, celosten počitniški program, s poudarkom na razvoju praktičnih spretnosti in spoznavanju naravne in kulturne dediščine. Za enega ali dva, največ tri otroke hkrati, da se vsakemu lahko res posvetim. Strokovno in osebno. Iščem, v čem uživa, kaj ga zanima, kaj mu gre, kaj ne. Potepava se, se igrava, pogovarjava, učiva, raziskujeva, ustvarjava. Po dogovoru vključim ciljno opazovanje otrokovih učnih zmožnosti (koncentracije, reševanja problemov, koordinacije, vidne in slušne zaznave, fine motorike,..) ter vaje za njihovo izboljševanje. Z vami se temeljito pogovorim vnaprej in sproti. Na koncu pa dobite povzetek opažanj in predloge za otrokov nadaljnji razvoj.

Cena: individualno 1 dan 90 eur, 2 otroka 65 eur/otroka, 3 otroci 50 eur / otroka. Popust za zakup več dni skupaj.

V nadaljevanju fotografije iz preteklih Unikatnih počitnic in druge reference na področju počitniške pedagogike.

PODROBNEJE O PROGRAMU:

  • Potepi, raziskovanje in ogledi (narava, kultura, zanimivosti v našem okolju).
  • Krepitev socialnih veščin, samopodobe, koncentracije, številske predstave, …
  • Praktične veščine (orientacija v okolju, bonton, ura, ročne spretnosti, poznavanje rastlin, ..).
  • Malica in kosilo.
  • Program se prilagaja potrebam in zanimanjem otrok/a!
  • Pogovor z vami pred in po. Prej zato, da dobim sliko o otroku za pripravo programa, na koncu pa zato, da vam bom povedala svoja opažanja in nasvete, ki vam bodo morda olajšali naslednje šolsko leto in odprli kakšno novo smer za otrokov razvoj.

Nekaj mnenj mladih udeležencev:

MNENJA STARŠEV

Sem mama 10 letniku, ki ga težko stlačimo v kalup za njegove vrstnike. Tako ga tudi ne moremo poslati na počitniško varstvo, kjer je 30 otrok zaprtih v dvorano ali spuščenih na igrišče, med tem, ko jih animirajo 16 ali 18 letniki. Ne gre. Vseeno pa smo si želeli, da tudi on med počitnicami kaj doživi, brez staršev, da nabere nove izkušnje, da gradi svojo osebnost. Tako sem naletela na Urškin oglas. Unikatne počitnice, majhna skupina, osebni pristop, pogovor s starši, bogato znanje in izkušnje. Odlično. Prepričala sem sina in malo v strahu čakala prvi dan. S cmokom v grlu je ostal pri Urški, ko pa je prišel nazaj je vriskal od navdušenja. In tako vseh pet dni, ki smo jih na njegovo željo podaljšali še za dva. Če iščete res kvalitetno varstvo, prilagodljivost, če bi radi svojemu otroku dali največ, potem je Urška pravi naslov. Upošteva vse želje in posebnosti otrok in staršev, ob koncu pa še pove svoja opažanja. Z možem sva zelo zadovoljna, sin pa pravi, da so bile to najlepše počitnice v njegovem življenju. Pa čeprav smo bili letos na eksotičnem dopustu z letalom.

PREDHODNA POČITNIŠKA PEDAGOGIKA

Sodelovanje v programu Sončkovih počitnic pri Župnijski Karitas Radovljica 2009- 2010 ter zasnova, organizacija in vodenje počitniškega tedna v 2011. Program doživljajske pedagogike je 20 let skoraj brez stroškov za starše omogočal otrokom na Gorenjskem kakovostno preživeti počitniške dni.

sončkove počitnice

Leta 2016 in 2017 skupaj z Zavodom Mavrični Bojevniki, ki že precej let izvaja inovativne programe v naravi za otroke z ADHD. Evalvacija njihovega poletnega tabora, sodelovanje pri pripravah izvajalcev, sodelovanje pri izvedbi dveh taborov ‘Gozdovnik’ na Gorjancih ter pri zasnovi in vodenju poletnega tabora ob Krki za 36 mlajših osnovnošolcev.

mavrični bojevniki

Ker so programi v naravi pogosto bolj na kožo pisani fantom, sva poleti 2019 s kolegico Katjo Kumše, dipl. soc. ped., organizirali tabor ‘Počitnice za prima punce’, usmerjen v razvoj socialnih veščin in spodbujanje najstniških deklet.

počitnice za prima punce

PRVA ZGODBA INDIVIDUALNIH POČITNIC

Prvi udeleženec individualnih počitnic je bil fant, ki je zdaj polnoleten. Aktivnosti: potepi po mestu in obiski muzejev, doživetja na vodi (enkrat je celo šofiral ladjico, ki vozi po Ljubljanici), iskanje skritih zakladov, obisk pri rokodelcu. Eden od najinih ‘projektov’ je bil tudi sadni zajtrk. Najprej sva prelistala knjigo ‘Sadje – moč naravne hrane’ D. Corteseja, v kateri so slike čudovitih sadnih krožnikov. Nato sva šla kupit sadje in poskusila ustvariti nekaj podobnega. Bilo nama je všeč in sva še večkrat ponovila. Danes je fant mlad kuharski mojster. Na slikah je njegov krožnik, ko je bil star 7 let, in dva sedanja.

individualne počitnice

DRUGA ZGODBA INDIVIDUALNIH POČITNIC

Tudi z deklico sva se družili več poletij. Najprej sva se večinoma potepali po Ljubljani. Ko se je pokazalo, da ima rada likovno umetnost, sva obiskali prijateljico, ki je amaterska slikarka. Kasneje sva se v počitniških dneh ukvarjali s fotografijo – obiskali sva razstavo svetovno znanega fotografa in se učili računalniško obdelovati fotografije. Na slikah vidite nekaj njenih najljubših aktivnosti in tudi tri tri njene fotografije. Z levo od spodnjih dveh je zmagala na natečaju na temo okolja ob reki Savi. Zagotovo so tudi najina počitniška doživetja prispevala k razvoju njenih interesov in sposobnosti, ki zdaj poleg fotografije obsegajo še oblikovanje, zdravo življenje, šport, ter digitalne medije in trženje.

individualne počitnice

Pokličite 040 878 640 ali pišite na [email protected]

Prijavi se na moje e-novice

in prejmi občasno informacije o celostni učni pomoči.

S prijavo na e-novice soglašam, da Urška Sešek s.p. zbira, hrani, obdeluje in uporablja posredovane osebne podatke z izpolnjenega obrazca do preklica.