Unikatne počitnice z Urško

POLETJE 2022 – individualno za osnovnošolce 6 – 12 let

8h – 16h, DATUMI PO DOGOVORU jul., avg.

Malo drugačen, butičen, celostni program za starše, ki želite obogatiti otrokov počitniški čas. Umirjeno in sproščeno. Otrok ima mojo polno pozornost. Opazujem ga, slišim in vidim, strokovno in osebno. Iščem, v čem uživa, kaj ga zanima, v čem je dober, v čem morda manj. Potepava se, raziskujeva, se igrava, ustvarjava, pogovarjava, se spontano učiva. Vse v dogovoru z vami, vnaprej in sproti. Na koncu pa dobite opažanja in napotke za njegov nadaljnji razvoj.

CENA IN LOGISTIKA: 85 EUR / dan za enega otroka. Lahko tudi dva hkrati, če sta sorojenca / prijatelja / vemo, da se bosta ujela (odnos je bistven, tako med vrstniki kot med odraslim in otrokom). Cena za dva: 60 eur / dan na otroka. V ceno vključena malica, kosilo in krajši prevozi. Vsakodnevni program se začne in konča na dogovorjenem mestu v Ljubljani (Ježica, Tivoli,…). Popust za zakup celega tedna: 15%.

V nadaljevanju fotografije Unikatnih počitnic 2020 in drugih mojih preteklih dejavnosti na področju počitniške pedagogike.

PODROBNEJE O PROGRAMU:

  • Potepi, raziskovanje in ogledi (narava, kultura, zanimivosti v našem okolju).
  • Krepitev socialnih veščin, samopodobe, koncentracije, številske predstave, …
  • Praktične veščine (znajti se v mestu, bonton, ura, ročne spretnosti, poznavanje rastlin, ..).
  • Malica in kosilo.
  • Program se prilagaja potrebam in zanimanjem otrok/a!
  • Pogovor z vami pred in po. Prej zato, da dobim sliko o otroku za pripravo programa, na koncu pa zato, da vam bom povedala svoja opažanja in nasvete, ki vam bodo morda olajšali naslednje šolsko leto in odprli kakšno novo smer za otrokov razvoj.

Primeri dnevnega programa:

‘Po sledeh ljubljanskega zmaja’. Za uvod branje legende o ljubljanskem zmaju ali pravljice o Zmaju Direndaju. Nato potep po mestu in iskanje podob zmajev. Obisk tržnice in malica, vzpon na Ljubljanski grad. Kosilo v gostilni v Stari Ljubljani, po kosilu igre na prostem ali na pokritih odprtih površinah.

ljubljanski grb

‘Vas pod hribom’. Izlet v Smlednik (10 km iz centra Ljubljane). Vzpon na Stari grad, malica in legenda o začarani grajski deklici. Nato obisk čebelarja, ogled vrta s preko 100 rastlinami in kosilo – piknik na vrtu. Po kosilu igre na prostem ali pod leseno streho in povratek v Ljubljano.

smlednik
Pohvala udeleženca

MNENJA STARŠEV

Sem mama 10 letniku, ki ga težko stlačimo v kalup za njegove vrstnike. Tako ga tudi ne moremo poslati na počitniško varstvo, kjer je 30 otrok zaprtih v dvorano ali spuščenih na igrišče, med tem, ko jih animirajo 16 ali 18 letniki. Ne gre. Vseeno pa smo si želeli, da tudi on med počitnicami kaj doživi, brez staršev, da nabere nove izkušnje, da gradi svojo osebnost. Tako sem naletela na Urškin oglas. Unikatne počitnice, majhna skupina, osebni pristop, pogovor s starši, bogato znanje in izkušnje. Odlično. Prepričala sem sina in malo v strahu čakala prvi dan. S cmokom v grlu je ostal pri Urški, ko pa je prišel nazaj je vriskal od navdušenja. In tako vseh pet dni, ki smo jih na njegovo željo podaljšali še za dva. Če iščete res kvalitetno varstvo, prilagodljivost, če bi radi svojemu otroku dali največ, potem je Urška pravi naslov. Upošteva vse želje in posebnosti otrok in staršev, ob koncu pa še pove svoja opažanja. Z možem sva zelo zadovoljna, sin pa pravi, da so bile to najlepše počitnice v njegovem življenju. Pa čeprav smo bili letos na eksotičnem dopustu z letalom.

PREDHODNA POČITNIŠKA PEDAGOGIKA

Sodelovanje v programu Sončkovih počitnic pri Župnijski Karitas Radovljica 2009- 2010 ter zasnova, organizacija in vodenje počitniškega tedna v 2011. Program doživljajske pedagogike je 20 let skoraj brez stroškov za starše omogočal otrokom na Gorenjskem kakovostno preživeti počitniške dni.

sončkove počitnice

Leta 2016 in 2017 skupaj z Zavodom Mavrični Bojevniki, ki že precej let izvaja inovativne programe v naravi za otroke z ADHD. Evalvacija njihovega poletnega tabora, sodelovanje pri pripravah izvajalcev, sodelovanje pri izvedbi dveh taborov ‘Gozdovnik’ na Gorjancih ter pri zasnovi in vodenju poletnega tabora ob Krki za 36 mlajših osnovnošolcev.

mavrični bojevniki

Ker so programi v naravi pogosto bolj na kožo pisani fantom, sva poleti 2019 s kolegico Katjo Kumše, dipl. soc. ped., organizirali tabor ‘Počitnice za prima punce’, usmerjen v razvoj socialnih veščin in spodbujanje najstniških deklet.

počitnice za prima punce


PRVA ZGODBA INDIVIDUALNIH POČITNIC

V preteklih letih je bilo tudi veliko snovanja individualnih počitniških dni. Prvi udeleženec je bil fant, ki je sedaj že polnoleten. Aktivnosti: potepi po mestu in obiski muzejev, doživetja na vodi (enkrat je celo šofiral ladjico, ki vozi po Ljubljanici), iskanje skritih zakladov, obisk pri gospodu, ki izdeluje unikatne izdelke iz kovine, usnja in lesa. Zelo zanimiv je pogled na najina počitniška doživetja z današnje perspektive. Eden od projektov je bil sadni zajtrk. Najprej sva prelistala knjigo ‘Sadje – moč naravne hrane’ D. Corteseja, v kateri so slike čudovitih sadnih krožnikov. Nato sva šla kupit sadje in poskusila ustvariti nekaj podobnega. Bilo nama je všeč in sva še večkrat ponovila. Danes je fant izjemen dijak srednje gostinske šole, lani je bil v zmagovalni ekipi na tekmovanju Tuševa zvezdica. Na slikah je njegov krožnik, ko je bil star 7 let, in dva sedanja. Seveda se ne bi usmeril v pravi poklic, če ga ne bi podprli tudi starši in drugi. Vidim pa v tem veliko vrednost po meri narejenih počitniških dni, individualno ali v majhni skupini: da je otrok v miru skupaj z osebo, ki ga opazuje in začuti (človeško in strokovno), ga spodbudi in mu omogoči nove izkušnje.

individualne počitnice

DRUGA ZGODBA INDIVIDUALNIH POČITNIC

Tudi z deklico sva se družili več poletij. Najprej sva se večinoma potepali po Ljubljani. Ko se je pokazalo, da ima rada likovno umetnost, sva obiskali prijateljico, ki je amaterska slikarka. Kasneje sva se v počitniških dneh ukvarjali s fotografijo – obiskali sva razstavo svetovno znanega fotografa in se učili računalniško obdelovati fotografije. Na slikah vidite poleg sprehajanja psa in telovadbe v vodi (ti dve sem naredila jaz) še tri njene fotografije: en avtoportret, pa tisto, s katero je predlani zmagala na natečaju na temo okolja ob reki Savi, in še eno, na kateri je moj mestni vrtiček. Zagotovo so tudi najina počitniška doživetja prispevala k razvoju njenih interesov in sposobnosti, ki zdaj poleg fotografije obsegajo še oblikovanje, zdravo življenje, okolje, šport, živali, delo z otroci ter digitalne medije in trženje.

individualne počitnice

Pokličite 040 878 640 ali pišite na [email protected]

Prijavi se na moje e-novice

in prejmi občasno informacije o celostni učni pomoči.

S prijavo na e-novice soglašam, da Urška Sešek s.p. zbira, hrani, obdeluje in uporablja posredovane osebne podatke z izpolnjenega obrazca do preklica.