Kaj pravijo o meni

Hči bere veliko bolje, koncentracija se je bistveno izboljšala in prvič v vseh letih šolanja je pri matematiki tudi dobila odlično oceno. Poleg tega pa je hči navdušena nad vsakim obiskom pri Urški. Toplo priporočava obisk vsem staršem, ki imajo otroke s podobnimi težavami. Preberi več…

Sara in Peter Kuželj


Vaje, ki sem jih s sinom delala doma, so bile tak hit, da je k Urški hotela še hči (6 let). Urška je hitro odkrila, da ima hči manjko v senzorni integraciji in ji dala posebne vaje. Oba otroka sta z veseljem vsak večer izvajala vsak svoje vaje in me sama spomnila nanje. Skozi to prakso sta se pred spanjem lepo umirila, zgradila dodatno zaupanje in globljo povezanost. Ko sta se vaj naveličala, sta komaj čakala, da gremo k Urški po nove vaje, ki so sledile njunemu napredku. Preberi več…

SimonaKo sem dva meseca manjkal v šoli zaradi prakse v tujini, sem moral nadoknaditi vso učno snov. Posebej mi je manjkala razlaga pri angleščini, zato sem poiskal pomoč pri gospe Urški. Pokazal sem ji snov iz šole in ona mi je vse razložila na najpreprostejši možni način. Že v pol ure mi je bilo vse bolj jasno, … Preberi več…

dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem


Kaj povedati o Urški Sešek? Pri delu z odraslimi z nekaj natančnimi informacijami omogoči uvid, drug pogled na že znane stvari. Narediš po njenih navodilih in imaš občutek, da si vse naredil sam. Saj si – z njenimi usmeritvami in vodili. Pri otrocih zna sistematično, s širokim naborom znanj in z izkušnjami iz njih izvabiti najboljše, pogosto tisto, česar ni uspelo staršem in strokovnim delavcem. Če bi zdajle sam imel šolarja s težavami, bi ga zaupal njej.

Marko Juhant, predavatelj, pisatelj, spec. pedagog MVO
www.cmrlj.biz


Na Urško Sešek sem prvič postala pozorna, ko se je še kot študentka leta 1994 udeležila delavnice za visokošolske učitelje o podpori študentom na začetku študija. V naslednjih letih se je udeležila še več seminarjev in poletnih šol iz visokošolske didaktike na teme ocenjevanja, motiviranja in aktiviranja študentov, tutorstva ipd. V praksi je na razne načine skušala izboljšati učenje in poučevanje svojih študentov – prihodnjih učiteljev angleškega jezika. V letih 2003-2013 je bila tudi vestna blagajničarka žal prezgodaj preminulega Slovenskega društva za visokošolsko didaktiko. Zelo dobrodošla je bila tudi njena pomoč pri prevajanju strokovnih besedil. V njenem delovanju sem vseskozi čutila in občudovala človeško toplino, vedrino in odprtost za novo in za kolegialno sodelovanje, kar žal med visokošolskimi učitelji še vedno preredko srečamo.

ddr. Barica Marentič Požarnik, zasl.prof. UL


Sošolka, soavtorica in prijateljica Urška Sešek je oseba, s katero imam najboljše izkušnje. Nanjo sem se vedno lahko zanesla tako na strokovnem kot človeškem področju. Kot sošolke se je spomnim zlasti po tem, da je vedno rada posodila svoje zapiske, ki so bili zgoščeni in logični. Ko sem kot lektorica za njo prevzela poučevanje angleščine na Teološki fakulteti, mi je izročila celotno mapo svojih priprav in gradiv, kar me je zelo ganilo in mi je bila njena velikodušnost življenjska spodbuda. Kasneje sva skupaj napisali dva učbenika, enega za študente, drugega za dijake, in obakrat je bilo sodelovanje plodovito, nekomplicirano in navdihujoče. Profesorice tujih jezikov na srednji šoli pa smo bile vesele, kadar je na hospitacije k nam pripeljala študente, saj je bila organizacija odlična in študentje dobro pripravljeni. Urška zna pozitivno ovrednotiti tudi naše učiteljsko delo in dati nasvete za izboljšave, kar nam vedno dobro dene. Profesionalnost, delavnost, zanesljivost, spoštljivost in širina so lastnosti,  s katerimi se je Urška izkazala kot kvalitetna oseba in sodelavka.

s. Simona Duška Zabukovec, O. S. U., prof. angl. in nem. jezika, Biotehniški Center Naklo


Z Urško Sešek sva deset let sodelovala pri prostovoljskem delu v Društvu Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana. Oba sva bila inštruktorja in člana upravnega odbora, ona tudi tajnica društva, koordinatorka za promocijo in še kaj. Skupaj sva vodila delavnice jogijskih tehnik, pripravljala promocijske akcije, snovala in analizirala ankete o dejavnosti društva za 250-350 članov, … Svoje delo je opravljala s srcem in predano, in vedno sem jo doživljal kot mentorico in zgled. Urška vsakogar vidi kot celoto, ne glede na to, kje se srečuje z njim. Za človeka se res zavzame, vedno da prostor tudi za osebne teme. V veliko oporo mi je bila tudi pri pripravi mojega doktorskega dela; čeprav ni strokovnjakinja na mojem področju, je razumela vsebino in mi dala dragocene nasvete pri procesu pisanja.

dr. Miha Zagoričnik, univ. dipl. psih., karierni svetovalec in učitelj joge


I have been watching Dr. Urška Sešek for a long time now, first as a student and later as a member of the University of Ljubljana’s English Department, with a focus on pedagogy. Dr. Sešek is one of the brightest students I have ever taught but, even more important, she is an exceptionally dedicated teacher, one whose foremost concern is the welfare of her students. She has had years of observing and coaching future teachers in a wide variety of classroom settings, and she keeps abreast of the latest research. She knows how to listen and how to shape individual programs that speak to the particular needs of each student. Parents entrusting their children to Dr. Sešek can expect to see significant progress.

Dr. Robin R. Bates, Emeritus Professor of English, St. Mary’s College of Maryland, ZDA


Glede na to, da smo Mavrični Bojevniki, bom govoril v jeziku Bojevnika. Urška Sešek je pedagog, sestra, učiteljica, mentorica in prijateljica. Je strokovnjak na področju življenja, ki pri svojem delu pristopa celostno, kar je ključnega pomena za učinkovit rezultat. Prava Bojevnica modernega časa, ki v empatiji pristopa resnično razume otroke, odrasle in ob tem njihove želje ter potrebe. Vemo, da pri učnem procesu ni najbolj pomembno razumevanje korakov snovi, temveč pristop pedagoga. Učinek so ljudje, ne učbeniki in besede. In vse to je Urška! Hvala resnično, da si! Priporočam 100%!

Dejan Sotirov in Ekipa Mavrični Bojevniki


Urška z našo jezikovno šolo sodeluje že drugo leto. Izjemno jo cenimo; tako sodelavci, kot naši tečajniki. Svoje visoko strokovno znanje s področja poučevanja tujih jezikov in v zadnjem času posebej s področja premagovanja učnih težav nesebično deli z nami vsemi. Poleg tega je Urška sočutna, prijazna in topla oseba, ki tečajnikom vliva zaupanje vase in v svoje zmožnosti in jim tako pomaga, da se z veseljem učijo in napredujejo.

Mirjam Dominko,
direktorica jezikovne šole Candor – Dominko


Urško sem spoznala pred leti na taboru Mavričnih bojevnikov, kasneje sva skupaj zasnovali in izvedli unikaten program Počitnice za Prima punce. Urška je pri delu z mladimi izjemna, ker strokovno znanje lahkotno in uspešno prepleta z izostrenim čutom za mlade in tako ustvarja potreben prostor za celostno podporo posameznika v njegovih stiskah / potrebah. Njena notranja umirjenost in iskreno sprejemanje otrokovega sveta služijo kot steber, kamor se naslonijo mladi, ki se vsak dan soočajo z občutki nerazumljenosti, nesprejetosti in nesposobnosti. Poglobi se v posameznika in njegovo okolje in je prava mojstrica prepoznavanja manj vidnih močnih področij mladih.

Katja Kumše, dipl. socialna pedagoginja, svetovalka realitetne terapije
www.vzgoja-socialnih-vescin.si


Mnenja nekdanjih dijakov

Mnenja nekdanjih študentov

Prijavi se na moje e-novice

in prejmi občasno informacije o celostni učni pomoči.

S prijavo na e-novice soglašam, da Urška Sešek s.p. zbira, hrani, obdeluje in uporablja posredovane osebne podatke z izpolnjenega obrazca do preklica.